parlamentariPrincipiul testicular spune asa: "participam dar nu ne bagam". Cam asa se desfasoara, incepand de ieri lucrarile din Camera Deputatilor, dupa ce opozitia s-a urcat la balcon pentru a nu fi acuzati de parlamentarii puterii ca chiulesc de la sedinte. Adica suntem prezenti dar nu participam la actul parlamentar, spun deputatii PSDCNL. Asta ca sa nu li se taie din leafa de bugetar, asa cum sugera Mircea Toader de la PDL.

 

Cauza invocata? Bineinteles ca o femeie, Roberta Anastase, dupa ce au vazut ca nu le merge cu un barbat ca Traian Basescu si o femeie mai dura ca Elena Udrea.

 

Cauza adevarata? Vor sa se dea fete mari la alegerile din 2012, pe ideea invocata de Sebastian Lazaroiu al "Partidului Alba-ca-zapada".

 

Mare istetime si mare act de vitejie sa te iei de o femeie! Si ca sa nu uitam repede, sa ne aducem aminte de "scena balconului cu militieni" unde s-au cocotat acum reprezentantii unora dintre noi:

 

La câteva minute după ce Emil Boc şi-a început discursul, mai mulţi parlamentari pesedişti au sărit ca arşi din scaune şi s-au îndreptat vijelios spre balcoane. "Unde-i militaru' ăla? Unde-i militaru' ăla?" striga, de pe scări, deputatul Radu Moldovan, care, mai iute de picior, i-a lăsat în urmă pe colegii săi Viorel Hrebenciuc şi Dan Şova. Moldovan a luat la rând balcoanele, dând uşile de perete. Într-unul din ele, l-a prins pe "militar": un poliţist în uniformă filma tacticos lucrările din Parlament. "Ce faci, dom'ne, aici? Ce faci aici?" a început să-l ia de guler Moldovan, sechestrându-i camera. "Cine eşti dumneata şi de ce mă filmezi pe mine? Cine ţi-a dat voie?" Poliţistul s-a făcut livid şi s-a întors cu spatele, încercând să se facă mic în faţa furiei parlamentarului. După câteva secunde de derută, mai mulţi poliţişti în uniformă au încercat să ridice din nou steagul.

"Asta-i insultă la adresa uniformei. Nu pui mâna pe uniformă!" a început să strige un domn care s-a recomandat "şeful lui", al celui cu camera. Între timp, mai mulţi parlamentari PSD au ajuns la faţa locului, începând să se ia la ceartă şi să se împingă cu poliţiştii cameramani. Mai pe fază, Dan Şova a confiscat camera video şi a fugit cu ea pe scări, într-o direcţie necunoscută.

( mai mult…)

 

In acest timp reprezentantii Gazprom vin in Romania pentru niste interese strategice iar Angela Merker, cancelarul Germaniei, a venit intr-o vizita oficiala unde s-a intalnit cu presedintele Basescu si premierul Boc. Si, in sensul principiului testicular, PSDCNL nici nu a participat, nici nu s-a bagat. 🙂

 

Foto: Blogu lui Luca