MonkeyPolitica garantata PSD si Vanghelie s-a mai reprodus inca o data pe scena autohtona a democratiei ce vizeaza doar putere si polite "necesar" a fi platite si-i doare in fund de tara si de cetateni. In momentele in care, ca in fiecare decembrie, unii din noi isi plang mortii insangeratului 1989, atunci cand Securitatea s-a asigurat de o buna purtare cu noua putere infipta cu teroare de la Moscova, PSD, dar si PDL, ne ofera inca o data respectul pentru cetateni si mediocritatea sa politica.

Pentru cei care nu stiu sau uita repede, de la inceputul lui decembrie 2011 si pana acum am avut trei evenimente manelisto-telenovelisto-politice importante.

Mai intai a fost pasul inapoi al justitiei prin achitarea nepotului matusii Tamara, cel care acum, curatat de sandeii din sistem va poza intr-un candidat imaculat la orice pozitie pe care o va visa el sau Dana sau ii va fi impusa de tovarasul Iliescu din ratiuni de partid. In aceeasi zi pesedeii de frunte au iesit sa-l spele pe Bombonel si sa-l incrimineze pe Traian Basescu si pe Daniel Morar, seful DNA de vendeta politica si mediatica. Se naste astfel, inca un raport MCV pe justitie, in care Europa spune si noi ne facem ca nu auzim, pe motiv de vegetale olandeze introduse in urechi. Penibil.

Al doilea a fost protestul "revolutionarilor" ramasi fara indemnizatiile primite 22 de ani, pe langa alte privilegii pe care nimeni din aceasta tara nu le are: spatii comerciale acordate gratuit, terenuri sau alte facilitati ce tin de fiscalitate dar si de "Ferma animalelor" al lui George Orwell unde unii sunt mai egali decat altii. Ca sa-si asigure "legitimitatea emanatiei" cu care tovarasul Iliescu si camarila sa sa poata sa ne conduca destinele dupa cum dorea Moscova, sau ca sa nu faca inchisoare pentru ca a chemat minerii sau alte crime impotriva poporului roman, revolutionarii au fost lasati in pace pana cand Emil Boc a spus "ajunge". Protestul lor de intretinuti si asistati a fost privit cu imensa greata de populatia care nu numai ca stie ce hram poarta unii dintre aceste figuri indoielnice ce nu au nimic in comun cu inceputurile luptei anticomuniste, cu strigatele "fara comunisti" sau cu Punctul 8 de la Timisoara, ci au ajuns in aceste asociatii in care au primit certificat de revolutionar si securistii din 1989 sau unii care aveau 10 ani sau mai putin in timpul loviturii de stat de acum 22 de ani. Penibil.

Al treilea eveniment s-a intamplat ieri si e "garantat Vanghelie". Aura Vasile, din punctul meu de vedere parlamentarul cu cea mai proasta tinuta morala si intelectuala pe care electoratul putea sa o aleaga, a lesinat ieri in biroul primarelui de la sectorul 5, cel care este, de ceva vreme, prigonit de muschetarul copilot Victor Ponta. Printr-o miscare du-te-vino, Aura Vasile s-a anuntat plecata din grupul PSD cu o demisie inregistrata la Parlament. Moment in care a intrat in functiune spalatoria PDL prin vocea Robertei Anastase care o mai albea pe ici pe colo pe vuvuzela, uitand expresia "Boc esti un nesimtit!". Apoi ex-pesedista a lesinat, fiind internata in spital. Probabil organismul ei mocirlos nu a suportat o asa albire brusca si a cedat. Moment prielnic pentru Vanghelie sa-si negocieze ceva functii sau pozitii pentru el si demisionarii dispusi sa se intoarca la ganduri mai bune. Ca in telenovelele cu actori de proasta calitate, interpretarea este penibila si sfarsitul pe la episodul patrumiioptsutesiceva. Penibil.

Raman cateva aspecte de mare greata cred ca trebuiesc spuse. Intai de toate, predispozitia justitiei in a apara sistemul care le-a adus sandeilor privilegii si un statut peste cel al cetatenilor. Apoi guitaturile celor din acelasi sistem creat de Iliescu, atunci cand se vad deposedati de niste privilegii acordate de ei insisi si platite de noi. Vedem predispozitia puterii de a atrage personaje de doi bani si disponibilitatea la albirea de "partid" in situatii care nu au nimic cu bunul simt si cu logica. Si nu in ultimul rand, ce ar trebui sa intelegem noi, cei din tribune, ce ne uitam la ei, in timp ce mai taiem o felie de lamaie sa ne ia de greata, e ca o parte din vina trimiterii acestor nulitati pe scena ne apartine.

Noi platim biletele, noi platim actorii, noi intretinem spectacolul si teatrul in care cojile de seminte au ajuns pana la tavan. Piesa e penibila si de proasta calitate. Sa tragem cortina! A venit momentul.