Motto: „Pentru a invinge nu e suficient sa cuceresti, ci trebuie sa perseverezi gradual in aceeasi maniera de insinuare.”

Doina Bumbut, expert in Razboiul psihologic

realitatea TVNu cred ca mai este o noutate pentru nimeni ca posturile lui Vantu si Voiculescu au facut si fac un joc antinational. Dintr-un sado-masochism autohton autentic, pentru umplerea timpului dar si pentru placerea drogului, mai butonez din cand in cand si raman 5-10 minute pe acest post care are pretentia DEZBATERII PUBLICE. Apoi fug repede la ale mele sau dau pe altceva: e prea evidenta manipularea.

Asa am vazut ieri cum revenirea doamnei Cretulescu s-a facut in tandem cu aducerea unui reprezentant al guvernului (sau PDL) in studio, printr-un manechin imbracat la costum si cu cravata portocalie. Cand nu mai au pe cine sa atace, e bun si un „om” de plastic, nu?

Dar nu aici doream sa ajung ci la ceea ce s-a intamplat astazi. Iesit de la negocierile cu guvernul, sindicalistul Dumitru Costin, cel cu datoria la buget de milioane de euro, actionar la Realitatea domnului SOV, oripilat ca nu are guvernul bani pentru salariile bugetarilor („este treaba lor sa gaseasca solutii„, zice sindicalistul evident suparat), da un exemplu prin care sa demonstreze cat de incompetent este guvernul:

Anul trecut, in timp ce tara era in criza, guvernul Boc a infiintat functii de directori la Regia Posta Romana, pentru a-si plati clientela politica. Acestia nu fac altceva decat sa ocupe functia si sa ia doar banii, fara a face nimic.

Cam asta a zis Dumitru Costin. Acum sa traducem:

  • sindicalistul este dator la stat, impreuna cu cei din consiliul de administratie de la Realitatea TV, milioane de euro. Daca adaugam cu ce mai trebuie sa dea inapoi Patriciu si cu gaurile facute de cei cu care este in cardasie s-ar ajunge la o suma frumoasa cu care s-ar construi niste kilometri de autostrada si s-ar crea niste locuri de munca, s-ar plati niste salarii sau niste arierate care ar permite unor firme private sa supravietuiasca fara a face concedieri;
  • dar ce ziceti, ca tot am ajuns aici, de prevederea ANI prin care liderii de sindicat nu trebuie sa-si mai declare averile? Un calcul facut doar in sistemul educational, unde 1% din salariul unui profesor merge la sindicat, putem calcula usor ca se asigura sindicatului din invatamant un venit lunar de 10 lei per capita x 300000 profesori / 4,12 lei pentru un euro = 725.000 euro. Adica 8,7 milioane de euro pe an, suma care se imparte la o mana de lideri sindicali. Calculul poate fi facut si pentru BNS pentru … 500000 de membri.
  • revenind, unul din cei mai bogati oameni din Romania, cu venituri indiferent de situatia economica, cu datorii la stat, sta la masa cu guvernul dorind sa dea impresia ca va reprezinta.
  • mai mult, o majorare de salarii a membrilor de sindicat, pentru ca birul este procentual, va duce si la o marire a veniturilor sindicale. Iata un exemplu: la un salariu mediu brut de 1000 de lei, o majorare cu 33% reprezinta o crestere cu 3 milioane pe an in contul sindicatelor. 3 milioane de la buget, nu?
  • Cum putem verifica informatia aruncata despre Posta Romana? Pe site-ul propriu, gaseam o organigrama si faptul ca ultimul raport anual dateaza din 2008 (intre timp au fost sterse). Cum pentru a vedea daca a fost o crestere de personal trebuie comparat cu schema de personal din 2008, nu putem avea aceste date. Iar din cautarea cu motoarele de cautare nu avem nicio informatie. Deci nu poate fi verificata.
  • Atunci de unde are Dumitru Costin informatia? Poate de la cel care a dorit achizitia Postei Romane? Putem doar sa facem o supozitie, in aceeasi maniera in care nu putem nici inghiti informatia privind incadrarea clientelei politice de catre guvernul Boc.
  • Fara a crede in inocenta guvernului, mai ales ca exista un caz cu Syda, viitorul ginere al lui Basescu incadrat la Ministerul economiei de Videanu sau a fiului fostului ministru Pogea, spusele lui Dumitru Costin raman totusi sub semnul indoielii.

Avand datele de mai sus, iata informatia corecta:

Eu, Dumitru Costin, dator la stat, prieten cu persoane cu potenta financiara si politica, denumiti de Basescu moguli, am fost sa ma intalnesc cu guvernul. Pierdere de timp in conditiile in care ordinul este sa facem greva, mai ales ca, daca va cresc voua veniturile, ne cresc si noua, procentual. Asa ca merita. Si, a-propos, ce faceti cu Posta Romana ca stiu pe cineva interesat sa dea o gaura romanilor si sa o cumpere pe niste bani cu care sa va faceti linistiti cumparaturile la supermarket si sa va platiti datoriile. Ramaneti pe Realitatea TV ca sa ne faceti rating, ne intalnim maine la greva. Acum va las ca ma plictisiti!

Stiu ca stiati asta, am vrut doar sa va confirm informatia.