Mai sunt cateva zile din 2008. Vin sarbatorile, timpul trece alaturi de cei dragi si, fara sa ne dam seama, vom pasi in noul an: 2009.

Este vremea listelor si innoirilor: ne facem liste cu ce vrem sa avem, cu ce vrem sa facem si cu ce vrem sa fim.

Stiati ca cele mai multe abonamente la salile de fitness si spa se fac in ianuarie? Si stiti de ce administratorii acestor sali nu fac abonamente dacat pentru un an, cu reducere? Pentru ca stiu ca 80% dintre cei care-si fac abonament nu mai vin dupa 1-5 sedinte. Ce ne lipseste, vointa?

Azi am facut un exercitiu dupa ce l-am reascultat pe Doug Wead la un speach din Ungaria din 2003: exercitiul se refera la completarea a trei coloane.

Iata ce am de facut! Impart o coala de hartie A4 in trei coloane.

Pe una trec ce trebuie sa fac ca sa fiu pregatit de ce poate fi mai rau, la cea din mijloc ce trebuie sa fac ca sa ma simt bine, iar pe ultima trec ce trebuie sa fac ca sa ma pregatesc pentru succes.

In prima am: asigurari de viata, de accident, de boala, contractul prenuptial (as fi vrut eu), cont in banca de economii (pentru zile negre), urmeaza la anul asigurarea pentru casa, asigurarea RCA la masina, contabilitatea firmei, avocatul, … Ca sa fiu cinstit, aici sunt foarte multi bani pe care i-am investit (a se citi cheltuit, dar, Doamne fereste!).

La mijloc trec toate hobby-urile costisitoare: PC, calatorii, sa intalnesc oamenii noi, sa-i ajut pe altii, sa vad filmele noi, … Aici constat ca exista cel mai mult timp consumat.

Ultima parte este cea mai grea. Pentru ca, daca pentru ce se poate intampla mai rau suntem pregatiti, am facut tot ceea ce ne-a placut, ce am facut ca sa meritam sa avem succes? Cat timp, cati bani si cata energie ne-am investit sau ne vom investi aici? Sincer!

Daca cineva ar avea  incredere in dvs. acum si v-ar ajuta sa accedeti la functia, pozitia, jobul, locul, mediul in care va considerati de succes sunteti pregatit? Cine investeste in dvs? Dvs. in cine investiti? Cu cine va consiliati pentru succes? In ce directie va indreptati? Cum arata succesul pentru dvs? Bani, relatii, timp, functie, sanatate?

Aceastea sunt intrebari personale si va las pe fiecare sa raspundeti la ele.

De aceste raspunsuri poate depinde succesul de anul viitor sau de acum. Pentru ca ” daca aveti o credinta ferma in posibilitate, este foarte probabil sa o si realizati„. Dar „daca nu credem ca noi ne cream lumea, fie ca este facuta din esecuri sau din succese, inseamna ca ne lasam la voia intamplarii.”

Respect,

Andrei!