Banii se nasc din datorii: cu cat mai multe datorii ai de platit cu atat esti mai sarac. Cu cat ai facut ca altii sa-ti ramana datori, cand apar banii pe piata, cu atat esti mai bine platit.

Se numeste "recompensa intarziata" si este simbioza dintre bani, datorie si timp, adica o forta pe care bunicii nostri o cunosteau: pregateste terenul, seamana, ofera conditiile propice si apoi vei culege.

In iluzia tunurilor, in care toti doresc sa participe la cules, dar nimeni la semanat, aceasta filozofie este, de departe, cea mai evidenta conducatoare catre succes. Pentru ca, popularul "recompenseaza-te acum si plateste mai tarziu, pentru ca meriti" este o invitatie la cules pe bani multi, foarte multi pe care-i vei plati la sfarsit. Sau nu neaparat bani: garantii imobiliare, valori, afaceri. Este o filozofie perdanta.

Am trecut prin 10 luni de criza: cei mai multi s-au plans, au parasit pozitii cucerite cu greu, iar acum nu le mai pot recastiga. In schimb am crezut in cei 4 P : Produs, Pret, Pozitie, Promovare. Si castig, cu fiecare zi, mai mult decat concurenta. Pentru ca, asa cum am crezut initial, criza a fost un cep dat unui butoi sub presiune, care acum cedeaza: nevoia de locuinte de calitate, combinata cu o piata reactiva si nu proactiva, in care educatia financiara este limba straina, naste oportunitati imense pentru cei care au ochi sa le vada.

Asa cum spunea un prieten din SUA: "diferenta dintre un om bogat si un om sarac este modul de gandire: poti sa ii iei bogatului toata averea, in 5 ani o va pune la loc".

Succes!