Cand auzi un parlamentar PSD (Negoita) spunand ca legea e ambigua cand el contribuie, pe bani publici, la aceasta confuzie, te intrebi cui se adreseaza? Cand un sef de consiliu judetean (Nicolescu) lesina in fata legii, acuzand ca un altul, din opozitie, are o rafuiala cu el, si e doar o victima, te intrebi cui se adreseaza. Cand un altul de la alt judet (Dragnea) foloseste aceeasi matrice acuzand o conspiratie, te intrebi cui se adreseaza. Cand auzi un fost presedinte de tara (Iliescu) afirmand ca din cauza desfiintarii CAP-urilor merge economia greu, in timp ce Ungaria o duce mai bine ca nu a desfiintat colhozurile te intrebi, din nou, cui se adreseaza? Ca doar nu suntem orbi!

Sa mai amintesc cazul europarlamentarului Adrian Severin, cel care a dovedit ca poseda un obraz sufucient de gros, retribuit cu 1 milion de euro? Ce au acestia in comun pe langa apartenenta la un partid cu pretentii de a conduce Romania sunt doua lucruri: realitatea virtuala in care traiesc, gandesc si respira si, pe de alta parte, desconsideratia totala fata de inteligenta acestui popor.

Avand de platit politele trecutului, cei enumerati mai sus, la fel ca multi altii (Copos, Nastase, Ridzi, Mazare, Mantog, Dinu Patriciu, Vantu, …), distortioneaza in mod voit o realitate asa cum le-ar cadea lor mai bine. Nu conteaza cine asculta, atata timp cat este repetat obsesiv si de ei, si de uneltele constituite in acest scop: Realitatea TV, A3, Radio Guerilla, Radio ZU, …

Citeam mai demult ca, neavand nevoie de el in ultimii 20 de ani, politicienii romani si-au pierdut sistemul imunitar: nimeni nu i-a deranjat pana acum. Nu a facaut-o presa decat in masura unui santaj si pana la plata ratei de "faradelege" catre acestia. Nu i-a deranjat justitia, atata timp cat si ea a fost prezenta la impartirea turtei (a nu se uita cum si-au "legiferat" magistratii veniturile). Nu i-a deranjat nimeni din opozitie, coruptia fiind transpartinica. Nu i-a deranjat nici chiar amaratul asta de popor, cerandu-le o lege a raspunderii politice, a raspunderii ministeriale sau a transparentei partidelor politice. Si atunci, nefiind amenintati, la ce sa le foloseasca?

Asa a crezut, poate si DSK, ex-seful FMI care, banuit de agresiune sexuala, a fost iertat pana cand, un sistem democratic autentic care se uita la ce face nu la cine este presupusul infractor, aplica legea. Pentru ca acesta este punctul la care doream sa ajung: SISTEMUL este cel care le permite lor sa faca ce doresc si sa scape nepedepsiti, iar noua, celor de la baza lui, sa fim doar niste pacalici cotizanti, votanti, ignoranti si frustrati ca facem parte din el. Un SISTEM pe care UE nu-l doreste si pe care il tine departe de granitele sale, fie neacceptand sau intarziind punerea in aplicare a prevederilor Schengen, fie mentinand procedurile de monitorizare pe justitie, fie alte forme prin care ne-a dat de inteles ca trebuie sa facem ceva pentru a intra in normalitate.

De aceea il sustin pe presedintele Traian Basescu. Pentru ca a iesit din randurile pacalicilor pentru a incepe demersurile schimbarii SISTEMULUI. S-a bazat pe alegatori castigand doua mandate si pe unii politicieni cu care a creat o putere iar pe ceilalti, cunoscandu-i bine, le foloseste slabiciunile pentru a arata unui popor de orbi in ce directie ar fi bine sa mergem si unde doresc ei sa ne duca. Si nu uitati zicala "un chior e rege in tara orbilor".