NU CRED IN ANGAJATI

Aceasta este o regula care poate induce cele mai multe interpretari gresite. A nu crede nu inseamna a detesta: pur si simplu, o afacere de viitor nu se va baza pe angajati.

Aici este un paradox, nu? Toate afacerile au la baza angajati. Inclusiv Amway care lucreaza cu parteneri are soferi, cercetatori, etc.

ATUNCI? DE CE SA NU CRED IN ANGAJATI?

In primul rand, datorita valorilor diferite din cadranul din care provin. Angajatii cred in siguranta si simplitatea castigarii venitului. Ei doresc sa-si vanda timpul cat mai scump si cu un supravenit, eventual din a face cat mai multe scoli, cursuri, master… Atentie, nu inseamna ca a fi angajat este un lucru rau. Insa ceea ce-si doreste un angajat nu se compara cu ce-si doreste un proprietar de afacere: siguranta vs. libertate.

In al doilea rand, cunosc persoane care au un venit suplimentar din afaceri si care, dedicati meseriei de baza – profesor – au continuat sa munceasca la catedra: mediul in care au lucrat le-a influentat venitul deoarece le-a influentat actiunile. Comparativ cu persoanele care au plecat din acelasi mediu cu ei, au avut un succes mai mic sau au pierdut si sursele de venit suplimentare.

In al treilea rand, atunci cand se pleaca pe drumul antreprenoriatului sunt atat de multe probleme incat exista o mie de momente in care doresti sa renunti. A renunta si a te angaja este calea cea mai usoara. Consecintele unei astfel de actiuni sunt dintre cele mai grave, deoarece ma indeparteaza de libertatea financiara pe care cei mai multi dintre antreprenori si-o doresc.

De aceea firma noastra doreste parteneri, nu angajati!

Exista urmatorul calcul: daca vrei sa stii ce viitor vei avea, fa media aritmetica a celor 10 persoane cu care-ti vei petrece cel mai mult timpul. Daca doar unul din ei este Bill Gates? …

Respect,

Andrei!