Romania duce lipsa de modele si de dezvoltatori de gandire noua, de debarasatori de buruieni mentale si promotori de cristale: in acest caz importam. Unul din vorbitorii noului val este Nik Halik, ale carui idei incerc sa le dezvolt in seria pe care am denumit-o REGULILE LUI NIK HALIK.

TOTUL ESTE IN MINTEA MEA.

Este o expresie mai veche, preluata din NLP (programare neuro-lingvistica) care spune: Harta nu este tot una cu terenul. In care Harta este reprezentarea la nivelul creierului a realitatii – terenul.

Intrebarea este ce reprezinta TOTUL si in ce ordine a importantei. Daca ne luam dupa filmul The Secret, legea atractiei incepe cu dorinta, cere este un produs al creierului. Dupa mine, cred ca si din punct de vedere al importantei, dorinta este numarul 1 pentru ca izvoraste din caracter si imaginatie si este motivul care ne determina sa intampinam viitorul vii.

“Ce este in fata si in spatele omului este nimic fata de ce se afla in el” spune in Biblie, referitor la puterea pe care o purtam cu noi.
De aici se pot dezvolta o multime de idei, se poate specula fie pe tema scuzelor, care din acest punct de vedere nu-si mai au rostul, pentru ca sunt doar in mintea mea, se poate specula pe tema esecului, ca produs al actiunilor mele, …
Ce doresc sa aduc in imagine este numai un singur lucru: este corect sa ma bazez doar pe mine si mintea mea? Am toate datele care-mi trebuie sa ma duc catre indeplinirea dorintei doar daca folosesc produsele mintii mele? Raspunsul este evident:NU!
In acest caz, este necesara asocierea cu persoane care sunt dispuse sa investeasca in mine: timp, bani si potential. Iar ca sa le aflu si sa le aduc in viata mea, trebuie sa-mi folosesc MINTEA.

Respect,
Andrei.