Parlamentarii spun ca este excedent bugetar si ca trebuie folosit pentru pensii speciale pentru ei si cresteri de indemnizatii si alocatii pentru mame. Ca tot este an electoral.

Acum trebuie sa stiti ca acest plus la buget a venit din taierea investitiilor de catre guvernul Ponta. Adica au bagat, prin proiectul de buget pe 2016, toti banii in contracte cu dedicatie, in cresteri de pensii si salarii si sinecuri politice. Adica chestii care le aduc pesedistilor si celorlalti politruci, voturi.

Mai simplu, tu care te intrebi de ce mergi cu 30km/h cu trenul si de ce nu ai autostrada la Iasi trebuie sa intelegi ca toate astea se fac cu bani publici si/sau europeni. Dar nu le ai pentru ca aia pe care ii votezi de regula sunt mai interesati sa te prosteasca decat sa te dezvolti singur. Pentru ca daca ai avea infrastructura, ar veni investitori si, cum ei au nevoie de produse si servicii, ai incepe sa vezi oportunitatile pentru bunastarea proprie.

Acum vine Ciolos si spune ca ar fi bine sa mai taiem de la pensii si salarii, sa mai restrangem posturile la stat si sa le eficientizam, sa facem ghisee unice si sa informatizam sistemul si, cu banii economisiti, sa incepem sa investim in infrastructura.

Si ce spune corul de muieti-s-posmagii in frunte cu politrucii carora li se datoreaza subdezvoltarea noastra cronica? „Uooooo! Plecati si lasati-i pe altii la putere.” Adica pe ei.

Pai daca chiar vrei o tara ca afara, schimba ceva. Ca daca vrei sa ai trebuie ca mai intai sa dai, nu sa iei.