Motto: "Cel dintai lucru pe care l-a spus Domnul Hristos dupa Inviere a fost: Bucurati-va! "

Pr. Teofil Paraian

 

Dupa o saptamana de memorie, de post, de descarcare de toate relele adunate in suflet, de curatenie a casei si a sufletului, momentul Invierii Domnului va fi primit cu bucurie:

 

InviereaCand Domnul Hristos S-a intalnit cu femeile mironosite care se intorceau de la Mormantul gol le-a spus: “Bucurati-va!“. Si dupa aceea indata: ”Nu va temeti!”(…)

Curajul este o virtute crestina, o virtute morala pe care cu totii voim s-o avem, pentru ca numai asa ne putem manifesta credinta noastra in Mantuitorul, Care a zis: “Indrazniti. Eu am biruit lumea.” (…)

“Toate le pot intru Hristos, cel ce ma intareste”, scria Sfantul Apostol Pavel crestinilor din Filipi. Apoi mai avem inca doua daruri al e Invierii. Domnul Hristos, dupa Invierea Sa din morti, de fiecare data cand S-a intalnit cu ucenicii Sai, le-a zis:“Pace voua!”. Cuvantul acesta, pace voua, e un cuvant de salut al evreilor; evreii se salutau cu salom=pace. (…) Domnul Hristos spune si despre bucurie si despre pace ca sunt lucruri pe care El le da (…).

Avem patru daruri ale Invierii: iertarea pacatelor, bucuria, netemerea si pacea. Si inca unul, al cincileabinecuvantarea. (…) A fi cu Domnul Hristos inseamna a fi sub binecuvantare, a fi sub iertarea pacatelor, a fi in marginile pacii, in marginile bucuriei si ale netemerii.

Sursa

 

Inainte de toate se produce curatirea: despartirea de sine, descatusarea de sentimentele negre, de vina, de ura, de frica, de remuscare, de invidie.

 

Pentru a lasa loc sa intre bucuria, dragostea, recunostinta, rugaciunea. Asa vom fi iertati prin iertare, ne vom bucura primind bucuria, vom scapa de teama prin putere si ne vom intoarce la pacea care ne face buni crestini.

 

Paste fericit si sarbatori cu lumina in suflet. Si sa ne bucuram: Hristos a Inviat!