Treisprezece ani de inchisoare… Aveam doar o hainuta de puscarias. Ne dadeau o zeama chioara si mamaliga fripta. M-au batut… M-au arestat acasa. Nici nu tin minte anul… Cand m-au anchetat am lesinat din bataie. Iacata ca n-am murit! Am stat la Interne trei ani. Am fost dupa aceea la Jilava, la Ocnele Mari si pe urma la Aiud. Eu ma mir cum mai sunt aici. De multe ori imi doream sa mor. Am avut mereu lasitatea de-a nu avea curajul sa ma sinucid. Din motive religioase… Treisprezece ani! Nu pot sa povestesc tot ce-am suferit pentru ca nu pot sa ofensez poporul roman spunandu-i ca in mijlocul lui s-au petrecut asemenea monstruozitati.

Asta este marturia lui Petre Tutea despre o parte din suferinta lui in comunism. Unii din ei au scapat si sunt la varste inaintate. Altii nu. Au ramas copiii lor sa-i planga, unii din ei trecuti de 60-70 de ani: pensionari care-si platesc medicamentele din lipsa de fonduri, si-au taiat gazul ca nu-l pot plati… Tragedie. O tragedie continua de care nu scapa nici acum. Pentru ca li se mai pregateste o monstruozitate: li se vor lua casele.

Nu, nu ca in comunism. Aia macar aveau sange-n vene si veneau si te scoteau afara. Stiai pe cine sa injuri sau sa ierti, dupa caz. Acum sunt altii: niste caracatite egoiste aflate la 20-35 de ani, salariati la stat si enervati ca din cauza batranilor nu-si mai primesc tichetele de vacanta.

Frustrati ca stau cu chirie, au gasit rezolvarea tuturor relelor: impozite mai mari la stat, din care sa-si primeasca ei salarii umflate (de care nu fac referire pe blogurile lor sofisticate) si sporuri castigate pe cai indoielnice si tichete de vacanta. Ce daca vor fi dati afara din casele lor niste oameni a caror singura vina este ca i-a prins schimbarea de epoca industriala si trecerea la epoca informatiei, la varsta a treia.

Batranii si-au facut datoria, asa cum era aratata de niste indivizi, membri de partid, care faceau analize si doctrine politice pe care Ceausescu le citea la congrese si plenare: copiii comunistilor continua acum acest rau, printr-un demers mimetist de distrugere si inrobire nationala.

Spuneam ca batranii si-au facut datoria: se trezeau de dimineata, mergeau cu niste autobuze de care majoritatea bloggerilor de acum ar face trafic daca le-ar posta pe net, si-au facut planul cincinal sau anual, s-au intors acasa ca sa se aseze la cozi interminabile pentru un kilogram de carne sau 10 oua pe cartela. Si plateau pensiile bunicilor lor, prin impozit, din salariu. Generatie chinuita, de sacrificiu, care isi invata copiii la lumina lumanarii, sa-si faca lectiile, ca sa ajunga doctori sau ingineri.

Lucruri de care cretinoizii nu-si aduc aminte: nu vor, erau prea mici sau n-au impartasit aceleasi conditii cu ceilalti.

Spuneam ca li se pregateste lovitura finala: li se vor lua casele prin suprataxare. Vor merge in strada, dati afara de dihorii astia care nu-si mai vad lungul nasului. Ei vor doar privilegii, bere, mici, salarii, bani, bani, bani. Se inchina banului ca si Mamona, o Mamona la care se inchina sub iluzia ateismului.

Iata o parte din refuznicii Romaniei, mimetisti occidentali, zombie:

1. AristotelCostel (Pavel Vasile Lucian din Iasi, asistent universitar) pe Balonul Imobiliar: „ aceste generatii au tupeul de a considera ca li se cuvine… mai mult, in toamna lui 2008 pensionarii umflandu-se in pene legat de majorarea punctului de pensie. (…) … tinerii tin in spate „capitalistii… cu statul”, pensionarii si alti asistati social, iar in „privat”, tinerii sunt capusati de „afaceristii de carton” si… pensionari, mari rentieri post-iliescieni. THINK, populatia activa plateste „asigurari de sanatate”, pensionarii beneficiaza, iar populatia activa, lovita de soarta, trebuie sa plateasca „serviciile medicale”. WOW!

2. Cristian Orgonas pe khris.ro: „Exista in marile orase cupluri de pensionari care au un venit cumulat de 1000-1500 de lei pe luna, insa proprietatea in care stau valoreaza zeci de mii de euro. Cu alte cuvinte, acesti oameni stau in case care valoreaza echivalentul a cateva sute de pensii, ceea ce arata dezvoltarea pietei imobiliare dincolo de orice logica. Sunt de acord ca acestor pensionari nu le putem stabili un impozit echivalent cu pensia lor pe doua luni, insa nici nu se poate trece cu vederea faptul ca acestia detin un “activ” care valoreaza foarte mult.

3. M1ha1 (nu mai e Mihai, e cu cifre acum!) in comentariu la acelasi articol scris de Orgonas: „Oricat ai incerca, aceasta masura de impozitare se va adopta pe viitor. E normal ca preturile sa fie reactualizate si nu mi se pare mult sa scoti din buzunar 65ron daca iti permiti sa stai intr-un apartament cu 2 camere de 60.000 de euro pe care faceai vreo 1000+ron daca il dadeai in chirie.

4. Vala, un nimeni, dupa cum se caracterizeaza, se baga si el in seama: „impozitele pe proprietate ar trebui sa creasca …probabil ca o vor si face …insa foarte lent…si daca se revolta lumea, cititori de blog sau nu …asta este ….”

5. Hash, ITistu de dreapta, isi arata inteligenta: „romanasilor li s-a urcat la cap statutul de “proprietari” si considera ca ei sunt mai cu mot decat restul lumii :).

6. Horea de la imomarket.com care se da in barci: „odata cu marirea taxelor pe proprietate, nu vom mai asista la atitudini de genul “nu vand apartamentul ca doar nu cere de mancare”. Ei bine, uite ca cere. Deci ori il vinzi, ori il inchiriezi, ori platesti taxele din buzunar, ocazie cu care va mai creste oferta pe piata si disponibilitatea vanzatorilor de a negocia.

Si exemplele pot continua si, ca sa vedeti ca nu este ceva intamplator, intrati pe blogurile lor fudule si ii veti regasi postati la blogroll. INTREBAREA MEA ESTE URMATOAREA: cat de animal poti sa fii ca sa-ti doresti moartea batranilor, ca sa-ti poti bea tu cafeluta in fata monitorului pe care-ti expui aberatiile sub forma de „revelatii” pe blog sau comentarii, in timpul orelor de serviciu, dupa ce ti-ai platit chiria si rata la leasing, asteptand concediul?

In conditiile in care „Persoanele juridice platesc impozit pe cladiri de 48 de ori mai mare decat pesoanele fizice”. Inchei lasandu-va cu Tutea: Aflarea in treaba este isprava omului neputincios.”