De aproape 3 ani cititorii blogului Politeia au luat contact cu informatii pertinente, cu structuri de gandire ale unor personalitati care au sau au avut putere de decizie nationala si internationala, cu valori care pot crea in fiecare dintre cei care doresc o schimbare autentica interioara si exterioara, produse mentale suficiente pentru un prim pas, acela al schimbarii „prin noi insine” a unei clase politice anacronice si corupta in marea ei componenta. Am aflat de asemenea de infractiuni, de faradelegi, de minciuni de o parte si de alta a baricadelor politice. S-au devoalat interese transpartinice sau incalcari grave ale justitiei sandelizate. Am coalizat pentru a sustine „raul cel mai mic” iar timpul ne-a dat dreptate.

Referendumuri precum „reducerea numarului de parlamentari” nu sunt nici acum aduse in discutie, iar transferul costului crizei exclusiv catre o populatie care a cerut reforma pana la capat si nu a iesit in strada atunci cand sindicatele lui Vantu puneau presiune contra interesului national este ilegal. Mai mult, este imoral, nu noi fiind beneficiarii celor 21 de ani de semidemocratie.

Iesirea din marasmul in care suntem impinsi de politicienii romani a ajuns la un punct fierbinte. Este momentul actiunii in cateva limite pe care le vom afla astazi dupa ora 19.00 de pe blogul Politeia, acolo unde se vor publica PROGRAMUL SI ADEZIUNEA PENTRU O NOUA MISCARE CIVICA.

Le astept cu speranta si incredere. Timpul actiunii a sosit!

UPDATE: Avem actiune! Numele miscarii: NOUA REPUBLICA”.

Cateva randuri pentru voi de la @Cetateanul de pe Politeia:

Despre cetatenie:

– A fi cetatean nu inseamna doar a figura in registrul persoanelor cu drept de vot care iese din casa o data la 4 ani.

– A fi cetatean inseamna a lua atitudine : impotriva politicilor transpartinice de jefuire a bugetului national, de amanetare a viitorului, de sfidare a votantilor; impotriva judecatorilor corupti si uzurpatori ai dreptatii.

– A fi cetatean inseamna a nu mai lasa politica pe seama politicienilor de profesie, care nu au atins excelenta in nici o meserie si care si-au ascuns ratarea profesionala in cladirea incapatoare a Parlamentului.

– A fi cetatean inseamna a face ce este DREPT : a cinsti jerfta trecuta a celor au murit impotrivindu-se hidrei comuniste, a munci cinstit si a plati taxele in prezent,  a pregati  din timp viitorul prin implicare civica.

Mai multe informatii gasiti AICI!