LOGICA MINCIUNII

În logica Minciunii, Adevărul nu are niciun sens (nici măcar al valorilor răsturnate de a fi de Rea Credință), deoarece orice raportare la Adevăr – prin cifre, date, ori la sisteme care se mișcă în Adevăr -, această raportare ajunge să contrazică întreaga Minciună, demolând întregul sistem în care aceasta se mișcă.

De aceea PSD, care se mișcă în Minciună, trebuie permanent să inventeze alte minciuni:

– „succesul” vizitei în Israel (care succes?, presa din Israel nu sufla o vorba nici măcar despre întâlnire, dar despre un succes),
– gelozia lui Iohannis pe acest „succes” (dacă am extrapola inseamna ca intregul PSD a fost gelos pe toate succesele lui Iohannis, raportate la Iohannis si nu la Romania),
– campania electorală pe care o pornește acum Iohannis pentru că și-a pierdut electoratul care l-a votat președinte (atunci orice acțiune politică poate fi interpretată în note de campanie electorală, iar sondajele arată că Iohannis va câștiga alegerile en-fanfare în 2019)…

LOGICA ADEVĂRULUI

În logica Adevărului însă, Minciuna capătă sens, acela al Relei Credințe în acțiune. Judecat instituțional, PSD-ul a produs încă un abuz (și adevărul spune că în PSD practica abuzului este a doua natură, atât asupra propriilor membri de partid, excluși în ședințe de CEX celebre, cât și împotriva BNR, împotriva #rezist, împotriva presei – cazurile Rise Project, HotNews sunt celebre), asumându-și acțiuni de politică externă în numele președintelui. Caz grav de conflict constituțional.

Tot în valori de Adevăr, Viorica Dăncilă e incapabilă să îndeplinească rolul de premier. Este un adevăr evident, iar mutarea acesteia în valori de Minciună prin evitarea întâlnirilor pe subiecte de competență instituțională, plimbarea pe la tot felul de comisii unde se se pozeze la 15 minute ca sa pară că e implicată și competentă, foile după care citește și folosirea de etichete precum „neconflictuală” nu fac altceva decât să accentueze incompetența acesteia. Una întărită, evident, și prin greșeli elementare de limba română.

Caz în care cererea de demisie făcută public de președinte are sens în acest context de Adevăr și devine o soluție la acest conflict instituțional. Și nu numai demisia Vioricăi Dăncilă, ci și a lui Liviu Dragnea.

CE VA URMA?

Pentru că PSD va continua să acționeze în Minciună, această cerere a președintelui poate fi interpretată în orice fel, iar imaginația noastră este ușor întrecută de „comunicatori” ai PSD sau de angajații/invitații de pe la televiziunile mocirloase. Îi veși vedea vuvuzind în perioada următoare. Să nu-i credeți!