puterea soareluiButonam TV-ul aseara si dau de o emisiune la REALITATEA in care dna Pivniceru, de la sindicatul magistratilor, explica de ce ea TREBUIE sa obtina un salariu pe grila Legii unice de salarizare de 13400 iar un profesor 1340, de 10 ori mai putin. Motivatie simpla, logica, de necombatut: puterile in stat.

Adica puterea judecatoreasca, cea care si-a obtinut drepturile in instanta, acolo unde au controlul, puterea legislativa, cea care habar nu are de legislatia in vigoare – cum bine recunostea un parlamentar in aceeasi emisiune dar platesc o armata de consilieri sa stie, si puterea executiva, cea care mai nou a devenit legislativa prin numarul din ce in ce mai mare de ordonante de urgenta, merita caimacul. Ceilalti, RESTUL, fie ca sunt medici, profesori, politisti, militari, … sunt cantitate neglijabila. Un raport grosso modo de 50000/20000000, adica de 1/400 reprezinta puterea acestei tari. O putere in care:

Justitia isi pune inegal cetatenii in fata aceleiasi legi, interpretand legislatia in vigoare dupa cum este suma cotizata pentru a se face dreptate. Unde criminali se plimba liberi pe strazi sau in concedii de odihna, unde generalul Stanculescu joaca la casino impreuna cu o duduie blonda, desi si-a intrerupt executarea pedepsei pe motive medicale grave. Si exemplele pot continua.

Parlamentul este pe treapta cea mai de jos a increderii populatiei, unde cu o suma medie de 90.000 de euro iti platesti locul de parlamentar si o sa vrei sa-ti recuperezi investitia prin cai ilicite, dar, si mai grav, o institutie rupta de popor, tarata prin zeci de scandaluri cu carnati si palinca sau ascunderea lui Ady Nastase pentru a nu da socoteala in fata justitiei.

Guvernul este dovedit incompetent sa gestioneze o situatie de criza daramand acolo unde trebuie sa construiasca si construind acolo de unde trebuie sa taie din costuri si devenid, neconstitutional, o putere din ce in ce mai mult legislativa.

Atunci noi, restul, ceilalti 20 de milioane fara 50 de mii de "potentati" ce facem? Ramanem la TV cu telecomanda in mana privind cum "puterile" ne conduc acolo unde suntem azi? Ingrosam randul asistatilor de criza sau a emigrantilor din propria tara? Dam dreptate unei doamne bottoxate adusa in fata ecranelor din considerente oculte pentru a da legitimitate acestei opinii prin care ei, potentatii, sa fie bine platiti ca sa nu poata fi corupti? Poate cineva sa spuna ca ei nu sunt corupti? Baga cineva mana in foc?

Intrebati-va CINE ARE PUTEREA si cine pe cine lasa sa CONDUCA? Iar daca vrei sa traiesti intr-o tara unde PUTERILE te vor:

  • prost – prin subnutrirea educatiei
  • bolnav – prin falimentarea sistemului de sanatate
  • sarac – prin supraindatorarea publica si marirea numarului de taxe si impozite
  • coruptibil – prin subsalarizare, lipsa de oportunitati, perimarea mediului de afaceri
  • usor de manipulat – prin controlul asupra mass media si inocularea unor idei prin care sa devii masa de manevra

este doar optiunea ta. Pentru ca TU ai puterea reala, doar le-ai cedat-o temporar. Se numeste DEMOCRATIE.

P.S. Citeste si acest nou semnal de alarma.