Cred ca mesajul melodiei trupei TAXI, devenita viral incepand de ieri este unul extrem de simplu: credinta nu are nevoie nici de megacatedrale si nici de ziduri.

Dumnezeu ar trebui sa se afle in noi, in spatiul interior al fiecaruia si nu cautat in inaltul tavanelor care se construiesc uneori fara autorizatie si cu bani publici.

Mesajul melodiei nu numai ca este plin de credinta si nu unul ateu, asa cum este el prezentat pe site-urile habotnic-ortodoxe, dar este si de bun simt: ne-am saturat de forme fara fond in numele lui Dumnezeu.

Ce s-a intamplat de ieri depaseste insa limitele „dragostei de aproape” si al intelegerii.

Sa fim bine intelesi. Catedrala se va construi oricum, BOR si politrucii de la putere avand interese comune. Nu ne-au intrebat pe noi, asa cum nici Ceausescu nu a intrebat poporul cand a construit Palatul Parlamentului. Deci nu exista nicio amenintare in acest sens. O vor si o vor face. Va fi catedrala lui Daniel asa cum Casa Poporului e a lui Ceausescu. Asa au vrut ei sa intre in istorie, asa se va intampla.

De ce au inceput insa sa ii caute la dosare pe cei ce apar in videoclip? De ce a inceput campania de denigrare a acestora?

Pentru ca dincolo de puterea de a construi din bani publici, BOR, prin grajdanii sai, poate si compromite pe cine nu este de acord cu ea. Acelasi BOR care a dat cu bata in balta la evenimentele Colectiv‬, isi foloseste acum uneltele ca sa arunce cu mizerii in presupusii inamici, tratand o simpla melodie ca pe o amenintare si atacand-o disproportionat. Aceiasi grajdani spuneau despre arsii de la #colectiv ca sunt adeptii diavolului si ca au meritat sa moara.

Nu stiu daca lui Dumnezeu ii place lemnul si spatiile mici, insa BOR este sigur obsedata de opulenta si de megafalosenie desarta.

Smerenie vs. vanitate. Cam la asta se reduce tot.