Sanatatea – prioritatea numarul unu

Sanatatea este cel mai de pret dar pe care noi il putem primi la nastere, insa nu prea realizam acest lucru. Doar atunci cand il pierdem si ne imbolnavim.

Din acel moment sanatatea devine prioritatea numarul unu in viata noastra. Dar oare de ce nu o pretuim atunci cand o avem?

Raspunsul este foarte simplu: nu avem o educatie  si nu detinem suficiente informatii in ceea ce priveste preventia. Dupa cum poate stim, exista si o afirmatie pe aceasta tema:

”Omul consuma jumatate din viata pentru a-si castiga banii, iar in cealalta jumatate consuma banii pentru a-si recastiga sanatatea”

Din pacate statisticile sunt ingrijoratoare in ceea ce priveste numarul oamenilor cu probleme de sanatate. De exemplu :

 • romanii sunt fruntasi in Europa la numarul bolnavilor cronici, avem 3,5 milioane de bolnavi dintre care 400.000 au cancer si aproximativ 2 milioane au hepatita B sau C
 • unul din patru europeni sufera de alergii
 • din totalul de 500 milioane de cetateni europeni, in jur de 3,2 milioane sunt diagnosticati cu cancer
 • la nivel mondial una din opt femei este afectata de cancerul la san

In ultimul an au inceput si in Romania campanii de informare a populatiei despre alimentele ce contin organisme modificate genetic, influenta toxica a E-urilor, poluarea apei, efectele negative ale stresului etc.

Un subiect mai putin mediatizat este influenta nociva a substantelor chimice din produsele pe care le folosim zilnic la ingrijirea corporala si la curatenia casei noastre. Folosim aceste produse zi de zi, le cumparam automat, dupa reclamele care le au in mass-media, fara sa citim etichetele lor, si fara sa stim cat de grava este influenta lor pe termen lung pentru sanatatea noastra.

In unele produse de igiena corporala cum ar fi in sapun, sampon, gel de dus, detergent de vase, cat si in detergent de pardoseli exista o substanta extrem de toxica sodium – laureath – sulphat. Aceasta substanta este un agent de spumare si degresare foarte ieftin dar extrem de toxic care favorizeaza dezvoltarea celulelor canceroase, si pe care o  regasim si in spalatoriile auto la degresarea motoarelor si detergentul auto.

In produsele destinate curatarii aragazului si a cuptorului sunt substante foarte periculoase, care inhalate prin caile respiratorii sau folosite fara manusi de protective, provoaca rapid leziuni grave.

Ftalatii care se afla prezenti in majoritatea produselor precum detergenti de rufe, sunt cunoscuti drept “perturbatori ai sistemului endocrin”, deoarece acestia interfereaza cu functionarea normala a sistemului endocrin si pot duce la obezitate si defecte la nastere.

Un nou studiu efectuat de Universitatea din California, San Francisco arata ca 100% din femeile insarcinate (marimea esantionului = 268) sunt contaminate cu substante chimice sintetice foarte toxice. Studiul, publicat in Environmental Health Perspectives (“Perspective asupra sanatatii mediului”), a concluzionat, “Anumiti PCB (bifenili policlorurati), pesticide organoclorurate, PFC (perfluorati), fenoli, PBDE(eteri de difenil polibromurati), ftalati, hidrocarburi aromatice policiclice (PAH) si percloratul au fost detectati in 99-100% din femeile gravide.”

Pielea este cel mai mare organ al nostru, iar prin piele se absorb toate substantele chimice din produsele pe care le folosim si care ajung direct in sange creand dezechilibre foarte grave in organism.

Marile corporatii producatoare de produse de consum folosesc substante chimice sintetice periculoase pentru fabricarea produselor de ingrijire personala si de curatenie si contamineaza atat sanatatea noastra cat si cea a mediul inconjurator .
Cum  putem sa ne  protejam sanatatea si mediul inconjurator?

SWOBB – Sanatate si produse pentru curatenie sanatoasa

Una dintre solutii ar fi sa ne informam si sa ne educam astfel incat sa luam decizii si sa facem zilnic alegeri care ne mentin sanatatea noastra si a familiei noastre, sa cumparam si sa folosim  produse ecologice si biodegradabile.

Sanatatea nu se poate cumpara, nu se poate darui, nici chiar mosteni, ea trebuie doar pastrata.

Trebuie sa fim corect informati despre toate aceste substante chimice care exista in toate aceste produsele de ingrijire corporala si de curatenie, sa invatam sa citim etichetele produselor pe care le cumparam si sa ne educam, sa fim atenti la modul de viata pe care il ducem, si la alegerile pe care le facem in achizitionarea produselor pe care le folosim.

Pentru ca este important sa ne gandim si la sanatatea noastra si la  protejarea planetei trebuie sa fim atenti si ce reziduuri lasam in urma sau deversam in canalizare.E bine de stiut ca toate substantele chimice  din detergentii sii produsele de curatenie ajung pana la urma in natura,in raurile si apoi marile si oceanele planetei,poluand planeta tot mai mult an de an,iar efectele poluarii sunt cunoscute de toata lumea,deoarece ne afecteaza pe toti.

Compania SWOBB Romania ne ofera, prin produsele care le promoveaza, fara chimicale, o alternativa sanatoasa la detergentii si produsele de curatenie de care avem nevoie zilnic.

Detergentii – detergentii de vase si de rufe, inalbitorii, balsamurile de rufe, produsele de curatat, toate contin substante chimice toxice,care nu sunt prea blande nici cu pielea noastra, nici cu mediul. Produse precum detergent SWOBB sunt facuti din substante naturale, care ne protejeaza atat sanatatea,oricat de sensibili am fi, cat si natura si chiar daca ajung, prin sistemul de canalizare in rauri sau lacuri ele sunt inofensive, fiind compuse din substante naturale biodegradabile ce se descompun in momentul in care ajung in mediul inconjurator.

Detergentii si produsele de curatenie SWOBB:

 • sunt prietenoase cu natura
 • contin substante peste 90 % biodegradabile
 • sunt testate dermatologic si nu creaza alergii
 • parfumurile utilizate sunt naturale
 • actioneaza extreme de rapid si de eficient, reducand timpul necesar pentru curatenie
 • reduc semnificativ consumul de apa
 • intr-o perioada scurta de timp, costurile devin mai reduse decat utilizand produse chimice uzuale

Produse SWOBB ca sa ne usureze viata.  Ne fac viata mai frumoasa, ajutandu-ne sa scapam rapid si intr-un mod placut de o activitate istovitoare, curatenia,spalatul si calcatul rufelor astfel ca vom avea mai mult timp  sa redescoperim bucurii aproape uitate: atingerea unei hainute moi, pielea mainilor catifelate, timp liber petrecut cu copii si famila sau prietenii.

Sanatatea este responsabilitatea noastra. Nu o ignorati!

sursa: curatenie sanatoasa