Motto: ”De Paste vom sta cu burta la soare, vom bea bere si vom creste cu 1 punct pe saptamana in sondaje!”

Vasile Blaga

Asa cum stiti prieteni, dupa alegerile din primavara – vara cand PDL-ul a primit o lovitura la alegerile locale, Vasile Blaga a cerut sa se faca dreptate. Astfel ca Boc, desi era printre singurii primari PDL alesi in orasele mari ale Romaniei si-a facut „mea culpa” si si-a dat demisia. La alegerile ce au urmat s-a facut o tentativa de vot dinspre gruparea Falca, Monica Macovei et Co. dar s-a ales varianta Vasile Blaga. Unic candidat, unic castigator. CE VICTORIE!

Dupa alegerile locale, inainte de suspendarea celebra a presedintelui Basescu si atacul la statul de drept, Vasile Blaga se putea mandri ca fiind unicul aparator al democratiei, din pozitia de presedinte al singurului partid presupus de dreapta. Renumele de buldog s-a dovedit insa a fi un mare fas, eticheta de pudel fiind mai adecvata daca analizam ceea ce a facut PDL-ul pe timpul verii si cum a actionat pentru a apara statul de drept si pe Traian Basescu: un mare si vizibil blat.

Cum „tavalugul” USL se ivea la orizont, desi din Timisoara societatea civila daduse semne ca poate iesi in strada si poate suplini lipsa de reactie politica a portocaliilor, Vasile Blaga s-a gandit la un alt blat. Ori prelungirea celui din vara, cine stie! Dar cum soarele aflat la orizont produce si efecte gen Fata Morgana, crezand că fostul baron local „Costi” are in mana judetul Timis, a decis sa intre in alegeri pe un colegiu deja crezut castigat la alegerile parlamentare.

Mare greseala! Situatia din teren s-a dovedit a fi exact pe dos si varianta blatului era supusa atacului grupului aflat in vara in strada, acum constituiti in Forta Civica, aliati cu PDL-ul de conjunctura. Initial considerati outsideri si-au facut treaba destul de bine in campanie cat Teodor Maries, candidatul pe Colegiul 1 Senat, sa atenteze la pozitia de castigator a „buldogului” lui Costi. In plus, contracandidatul Suciu a luat colegiul la pas si are sanse acum sa inchida colegiul cu peste 50% plus unu din voturi.

Ori asa ceva nu se poate intampla! In consecinta, pe ultima suta de metri, lui Costi i-a mai ramas o unica solutie: sa dea in Maries si, prin ricoseu, in Forta Civica Timis. Doua actiuni cu un singur potential castigator: Vasile Blaga. Totul pentru Vasile Blaga.

Dar sa explicam pe larg:

In Timis sunt 4 colegii de senatori. ARD-ul are sansa sa ia 1 sau cel mult 2 din ele daca nu se inchid de USL la 50% + 1 toate. Sa recapitulam: pe 1 e Maries, pe 2 e David, pe 3 e Blaga si pe 4 e contracandidatul lui Sarbu, nu are rost sa spunem cine pentru ca e cvasinecunoscut, „tata-socru” avand VERDE pe toata linia pana la Craiova, fara schimbare de macaz din partea PDL.

Sondajele spun ca la colegiul 4 senat lucrurile sunt clare, la 2 senat USL-ul inchide cu 50% plus unu iar iepurele Blaga se afla cu mult sub competitorul sau testoasa Suciu. Maries este in sondaje poeste contracandidatul sau Ben – Oni Ardelean, iar Blaga are mari sanse sa predea cheia PDL-ului dupa 09 decembrie. Iar Costi sa mearga la Surduc la vila unde sa stea la pescuit urmatorii 4 ani.

Asa ca Vasile Blaga mai are o singura sansa: sa scoata din sectiile de vot de pe Colegiul 1 Senat reprezentantii desemnati de Forta Civica Timis si sa anuleze voturile celor care l-ar vota pe revolutionar. Ceea ce s-a si intamplat, oamenii lui Ungureanu fiind anuntati ieri ca nu mai au oameni in sectiile de vot. Mai urmeaza frauda si finalul de campanie cu Vasile Blaga si Costi Ostaficiuc in pozitii care sa nu le afecteze lor scaunele. Vor raspunde oare la intrebarea pusa de Maries? Ei Ash! Cum ca Maries si echipa lui avea nevoie de indemnizatia data de stat pentru delegatii din sectia de votare. Numai ca argumentul asta merge la fesenisti, nu la electoratul de dreapta. Daca nici asta nu intelegeti draga Costi, draga Vasilica, mergeti acasa!

Postul de senator al lui Blaga nu inseamna victorie! Dimpotriva!