Noua Republica Arad"Intr-o societate unde prezenta la vot rareori depaseste 30%, in mod evident valorile partidelor politice nu sunt agreate de catre majoritatea covarsitoare a cetatenilor. Doua treimi dintre aradeni au renuntat sa isi exercite dreptul elementar de a-si alege reprezentantii, pentru ca sunt convinsi de inutilitatea gestului lor, caci indiferent de buna-credinta pe care au investit-o de-a lungul anilor problemele lor nu s-au rezolvat, au continuat sa fie ignorati de un mediu politic care se asociaza pentru propriile sale interese si se disociaza de cetatean."

Asta scrie in Declaratia de intentie a Alternativei Civice Aradene, o asociatie care, aparent doreste reprezentativitatea cetatenilor din orasul vecin, Arad. La asa o declaratie de intentie oricine se asteapta la bune intentii si la o dorinta de schimbare a unui politic nereprezentativ cu o varianta de viitor.

La acestea sunt sigur ca s-au gandit si colegii de la Filiala din Arad a Asociatiei Noua Republica care au primit invitatia de a participa ieri la o intalnire pe probleme de politici publice.

Dand curs invitatiei, delegatia NR Arad s-a prezentat la adresa indicata de Consiliul Civic Arad unde, surpriza: au fost poftiti afara, inauntru fiind lasati sa intre membrii locali ai partidelor politice. Altfel spus: politicienii inauntru, Noua Republica afara.

La acest gest "mitocanesc", exista un comunicat pe care il redau mai joc:

Arad,

6 februarie 2012

Noua Republică, filiala Arad


NOUA REPUBLICA ARAD DESCHISA DIALOGULUI CU SOCIETATEA CIVILA

      Noua Republica este o platforma politica pornita de la firul ierbii in toamna anului 2011. Sustinem importanta cetateniei active si cheamam la intarirea mediului privat si a societatii civile in raport cu un stat obez si costisitor. Restaurarea primatului cetateniei active a facut ca in mai putin de 4 luni Noua Republica sa castige aderenti in peste 30 de filiale din tara si diaspora.

       Noua Republica Arad si-a exprimat intentia dialogului cu reprezentantii societatii civile dand curs invitatiei verbale de a participa la evenimentul desfasurat pe data de 6 februarie 2012 sub umbrela Consililui Local Civic Arad. In mod regretabil, reprezentantii Noua Republica Arad au constatat ca pledoaria pentru innoire si sprijinul acordat cetateniei active nu au convins Consiliul Local Civic Arad de utilitatea unui asemenea dialog bazat pe propuneri directe si constructive, menite sa imbunatateasca relatia dintre politicieni si cetateni.

       Regretam de asemenea faptul ca liderii Consiliului Local Civic Arad ignora reprezentativitatea dobandita de Noua Republica Arad prin sutele de semnaturi de sustinere care vor ajuta transformarea Noii Republici intr-un partid politic.

      Noua Republica Arad ramane in continuare deschisa dialogului civic si politic in interesul cetatenilor. 
 

Comunicatul Filialei de la Arad lasa loc dialogului, insa pentru un coleric ca mine, discrepanta intre "valorile partidelor politice nu sunt agreate de catre majoritatea covarsitoare a cetatenilor" asa cum reiese din declaratia de intentie, dar sunt agreate de CLCA, arata cum declaratiile de intentie sunt doar praf in ochii credulilor, pentru ca faptele spun altceva: Trecutul? Poftiti inauntru. Viitorul? Poftiti afara.