victor-ponta-ceausescuMai intai USL a intrat cu bocancii in democratia noastra, si asa firava. Cine isi mai aduce aminte de cele 3 zile de puci din vara lui 2012, cand institutiile statului, inclusiv Constitutia Romaniei, simple piese pe o tabla de sah cadeau rand pe rand in fata unui atac fara precedent in lumea democratica? Se spune ca numai Hitler procedase la fel. Multor romani li s-a facut atunci frica.

Apoi au intrat cu bocancii in mintea fiecarui credul prin antene si alte televiziuni de casa, promitand "Edenul pierdut", promitand ca ei vor aduce pentru fiecare fericirea, cu o singura conditie: sa primeasca puterea. In decembrie 2012 au obtinut-o! Romania a devenit astfel proprietatea lor.

Imediat dupa ce s-au instalat la putere au intrat cu bocancii in institutiile statului, schimband politic de la sefi de deconcentrate si pana la directori de gradinita. Tot statul le raspunde acum politic, la comanda. Totul e sub control, cu o singura exceptie: justitia.

A urmat, cum altfel?, intrarea cu bocancii in averile si buzunarele romanilor. Taxe, suprataxe, impozite, supraimpozite, accize, supraaccize, plus alte impuneri fiscale ce au adus firmele in pragul insolventei si pe cetateni la pragul saraciei. Cine nu plateste devine prin consecinta un infractor. Am ajuns o tara de infractori, transformati din cetateni liberi in puscariabili de setea USL dupa banii nostri. Platim si vom plati si mai mult.

Ieri am asistat cu totii la intrarea cu bocancii in casele romanilor. Transmisia RTV a meciului de ieri, precedate de discursuri ceausiste ale pesedeilor fosti maistri – strungari (Valeriu Zgonea), cercetati penal (Liviu Dragnea) ori a Intaiului Mare Plagiator Victor Viorel Ponta. Propaganda politica desantata. A urmat un meci crosetat cu reclame, demonstratie ca CNA-ul este al lor si fac orice doresc. Nu va convine? Revenim la antenele pentru bulgari, sarbi sau unguri dragi romani, ca pe vremea lui Ceausescu.

Va urma acapararea justitiei, cea care mai face curatenie in randurile lor, apoi intrarea cu bocancii in libertatea fiecaruia: ai basca, vor da o OUG ca e interzis cu basca. Nu ai, vor da alta OUG ca e interzis si asta. Cine scapa? Cei ce vor accepta sistemul USL.

Ceausescu reloaded. Atunci securistii si aparatul de partid o duceau cel mai bine. Tu unde vei fi atunci?

foto: academiacatavencu.ro