Motto: „Caracterul este ceea ce faci cand nu te vede nimeni.”

H. Jackson Brown Jr.

morsaIn tara lui „Basescu e de vina” exista un lac, aproape de capitala, unde, pe malurile lui, baietii poarta discutii. Tot in acea tara traieste Morsa Competenta, o  persoana cunoscuta si rasfatata, care a castigat zeci de milioane de euro in contracte privilegiate cu statul.

Personajul are un prieten foarte bun, Sarpele Cu Ochelari, jucator important in Liga Superioara. Tipul, un caracter dovedit infect si cunoscut ca sufleur autopropus al securitatii ceausiste, inca din 1973 este dusman declarat al Dictatorului Portocaliu. Din motive de campanie electorala, Sarpele cu Ochelari s-a pus la dispozitia tribului mogulian pe post de fabrica de zvonuri pe probleme de trafic de arme si alte faradelegi ale familiei dictatorului. Se presupune ca pe bani buni. Inca nu s-a dovedit.

In poveste apare inca un personaj, Veverita Anintegra, prietena cu Morsa Competenta si avand, din nastere, un microfon cu inregistrator, atasat de corp.

Intre cei trei are loc o intalnire de taina, in care Sarpele cu Ochelari, fortand nota (Veverita zice ceva de santaj), vrea de la Veverita Anintegra niste informatii confidentiale ale unor valeti din camarila sangerosului Dictator Portocaliu, pe motiv ca poporul nu mai poate merge la serviciu de grija conturilor acestuia. Dupa afirmatiile proprii, Morsa Competenta nu asista la discutie, facea niste lupinguri la joasa altitudine, injurand de mama focului din motive existentiale in raport cu atitudinea amantei fata de el: „mai pot sau nu mai pot, asta este intrebarea!” Ma rog, sustine ca nu era de fata.

In acest timp, Veverita rezista incercarii de santaj, mai ales ca Morsa Competenta, care nu auzise nimic, il sfatuieste pe drumul de intoarcere de la lac, sa nu cedeze: unii din valetii Dictatorului Portocaliu fiindu-i prieteni. Cu gandul la cele spuse si, neavand somn, Veverita trimite inregistrarile la ziarul „220V” care le face publice.

Vuiesc blogurile, emailurile, oamenii discuta pe la colturi, mai putin presa tribului mogulian care sufera o surzitate acuta pe subiectul in cauza.

Enervat, pe fondul singuratatii induse de amanta, Morsa Competenta se agita pe la singura televiziune cu urechile si vocile inca functionale, acuzandu-l pe dictator ca faradelegea nu mai poate fi facuta in intimitate.

Domnule Morsa Competenta, Veverita a recunoscut ca s-a simtit santajata, intreaba ziaristul dictatorian.

Nu aceasta este problema, striga Morsa Competenta, cu ochelarii pe nas si cu ochii iesiti din orbite. Problema este ca nu mai poti face un viol, asa ca-ntre baieti, in intimitate. Este strigator la cer ca institutiile statului isi fac treaba si impiedica aceste acte penale. In ce tara suntem? Va rog sa-mi spuneti

Dar domnule Morsa Competenta, avem inregistrarea din care reiese ca ati fost de fata. Cum comentati santajul?

Dictatorul este de vina. Eram eu acolo? L-am santajat eu? Eu eram cu organul in gura, asa cum se poate auzi. Dar nu asta-i problema. Ce daca sunt prieten cu tribul mogulian, asta nu ma impiedica sa fiu impartial si sa-l atac pe dictator.

Domnule, totusi, vorbim de un act cu consecinte penale.

Asa vedeti voi lucrurile. De fapt, stam foarte rau: vom fi urmariti in intimitatea noastra de santajisti platiti, de tonomate rosii, nu ne mai putem balacari in liniste in mocirla cu miros de verzisori bugetarieni. Nu o sa mai putem face nimic, fara sa ne gandim ca ne aude sau ne vede cineva. Cine ne apara noua drepturile de santajisti profesionisti? Cine? A-propos, nu cunoasteti vreo vulpita pentru o noapte pentru 100 de euro? M-a lasat amanta, nenorocitilor.