european flagAsa cum stiti nu am obiceiul de a prelua articolele altora, decat daca sunt foarte bune. Pentru cei care doresc sa inteleaga amenintarile la adresa Romaniei si de ce riscam sa ramanem singuri intr-o mare instabila si periculoasa, recomand acest articol scris de Charles Kupchan, profesor si fost consilier al lui Bill Clinton:

 

" … Încet dar sigur, scena politică europeană va deveni din ce în ce mai puţin europeană şi din ce în ce mai naţională, până când UE n-o să mai aibă din uniune decât numele. Unii nu văd aici o mare pierdere, dar într-o lume care are nevoie cu disperare de influenţa, puterea şi bogăţia combinate ale UE, revenirea la o Europă fragmentată şi închisă pe ea-însăşi ar fi o pleznitură istorică.

 

Cu şaizeci de ani în urmă, Jean Monnet, Robert Schuman şi Konrad Adenauer erau părinţii Europei. Astăzi, Europa are nevoie de o nouă generaţie de lideri în stare să sufle viaţă într-un proiect grav ameninţat cu dispariţia. Pentru moment sunt de negăsit."

(Sursa)

 

Nota: Charles Kupchan este profesor de afaceri internationale la Georgetown University si senior fellow la Council on Foreign Relations.