cartofiFast si emotie ieri pe Stadionul National (sau Arena Nationala) din Complexul Lia Manoliu. Primul meci oficial pe noul stadion adjudecat in patrimoniul sau electoral de catre primarele fara sigla Sorin Oprescu.

Daca tribunele au mai fost incercate intr-o noapte prin vizitarea de catre bucuresteni (si nu numai) in Noaptea Portilor Deschise si au trecut cu brio testul, nu acelasi lucru se poate spune despre gazon. Unul asemuit de jurnalistii francezi, la finalul meciului incheiat cu scorul de 0-0, cu un camp cu cartofi.

Capodopera a firmei fratelui lui Marian Oprisan, recunoscut ca baron de Vrancea, gazonul cade victima ironiilor si bascaliilor politicienilor, ca de fiecare data cand acestia pica la proba competentei. Ce vroiati, sa suflu in iarba ca sa creasca?! zice Sorin Oprescu, nemaigasind alta scuza, ca si cum asta ar fi fost dorinta reporterilor. De suflat poate sa o faca, dar in altceva, cu sau fara batista.

Va puteti usor imagina ca la meciul cu Argentina, daca s-ar fi disputat, jucatorii ar fi alergat cu bucati patrate de gazon prinse de crampoane, sau romanii s-ar fi acuns lejer sub covorul verde, acesta nefiind inca prins de sol. Bine ca nu au venit Messi si ai lui, altfel ne faceam de mirul lumii si pe alt continent, nu numai pe al nostru. Ca in Europa suntem recunoscuti, dupa 2-5 cu Danemarca in 2003 pentru calitatea gazoanelor livrate de Adrian Oprisan.

Si ca seara sa fie in ton cu idiotenia politica, Marcel Pavel a inventat un nou imn, asa cum a inventat si numele miresei la nunta lui Borcea, botezand-o Mirela pe sotia dinamovistului. Motivul: numele Traian din text ce ar fi avut (piei drace!) legatura cu dictatorul si uzurpatorul Traian Basescu.

Prefectul capitalei s-a sesizat si a amendat pe Marcel Pavel si FRF-ul cu suma de 5.000 de lei, adica maximum, pentru incalcarea Legii 75/1994. Noi stim cine o sa plateasca amenda si de unde o sa-i recupereze, pe Arena Nationala urmand a se desfasura meciuri in campionat si in Europa League. Iar la ce bani are FRF-ul sau Marcel Pavel (la "Borcea's Kitch Wedding" ar fi incasat 6000 euro) nu le plange nimeni de mila, doar de prostie.

In rest, ca tot n-am avut fotbal, circ sa fie!

P.S. O mare rugaminte: la inaugurarea noului stadion din Ghencea propun ca imnul sa fie cantat de o oaie. Magarul am vazut deja cum canta!