war-to-end-all-warsDaca ar exista cate un DNA in fiecare stat membru, UE cred ca ar fi cea mai mare forta mondiala

Sa fii insa printre cele mai bogate spatii geo-politice de pe glob si sa canti cum vrea Rusia, sa te autosufoci in socialism inchipuit – cand cei care au scapat cu greu din lagarul URSS iti spun ce pericole te asteapta, fara sa le dai importanta -, cand liderii tai clacheaza nepermis, facand jocurile altor interese, este clar ca exista o problema grava de lideri dar si de sistem.

Europa este la un punct critic in care s-a expus singura desi a fost invitata sa aibe primul cuvant, pe fondul retragerii influentei americane din zona Euro-asiatica si a crizei din Ucraina. UE nu a solutionat nimic, mai grav, s-a ales cu o problema pe care nu stie cum sa o gestioneze, migrantii, iar ca mesaj, prin declaratiile lui Juncker, s-a subordonat lui Putin. Si este mai divizata ca oricand.

Si lucrurile nu se vor opri aici. Pierderea Ucrainei ca „zona tampon” va dori, se pare, sa fie umpluta cu ceva iar acesta va fi estul Europei. Vom fi iar sacrificati, lasati in afara Schengen, intr-o Uniune Europeana cu doua viteze? O noua Yalta unde peste Romania se va scrie 90/10?

Prin generala invatam ca a nu stiu cata Internationala Comunista decisese la Moscova ca Romania sa fie o tara eminamente agrara. Asta insemna export de materie bruta, forta de munca slab pregatita si tara de mana a doua. Acum decid altii pentru noi sa fim ceva similar intr-o alta „internationala” la care oamenii lui Putin stau in capul mesei la care se iau decizii.

In timpul acesta, in Romania, presedintele asteapta toamna sa-i cada frunza lui Mihalache iar guvernul se ascunde de Beciul Domnesc.

Vai de viitorul nostru!