smurd pontaCine a vazut emisiunea de ieri seara de la B1Tv realizata de Madalina Puscalau si care l-a avut invitat pe Victor Viorel Ponta, cel care ocupa temporar functia de premier al unui stat membru UE si NATO, desi a mintit, a furat si a fugit de emisarul unui stat democratic trimis cu un mesaj clar la Bucuresti, poate isi aminteste ca, la doar 4 minute inainte de final, la ora 21:21, a avut loc urmatorul dialog:

Victor Viorel Ponta, privind telefonul: „Ma uitam sa vad pentru ca am primit un mesaj legat de persoanele accidentate. Au fost gasite, in sfarsit… Da.

Madalina Puscalau: „Deci au fost gasite persoanele accidentate. Nu aveti alte detalii?

VVP: „Pai acuma am primit si eu mesajul si le-am cerut sa-mi dea si in timpul emisiunii daca e ceva sigur, deci acuma e cu siguranta. Se organizeaza evacuarea.”

MP: „…da, e o informatie importanta”

VVP. „Doamne ajuta sa fie cu succes operatiunea„.

Minciuna prin inducere in eroare

La ora la care Victor Ponta anunta in direct ca cele 7 victime au fost gasite, ( a se vedea filmul evenimentelor asa cum este el prezentat de Hotnews) nimeni de la SMURD sau alte institutii de stat nu se aflau acolo ci numai 2 padurari care, la telefon cu una dintre victime, trageau focuri de arma in sus pentru ca, in functie de timpul pana la care erau auziti sa se apropie de cei aflati in jurul avionului prabusit. Era o stire pe care guvernul nu avea de unde sa o stie decat urmarind alte televiziuni pentru ca, repet, abia la 22.27 o echipa Salvamont Bihor a ajuns la locul accidentului.

Ce spune Ponta? Ca „au fost gasite”. Nu a spus ca de autoritatile statului, ce-i drept, dar a lasat impresia ca informatia vine de la guvern: „le-am cerut sa-mi dea si in timpul emisiunii informatia daca e ceva sigur”. Ponta a transmis astfel mesajul ca are sub control ceea ce se intampla, exprimandu-se clar si ca incepe evacuarea. Nimic mai fals. Avea doar informatii de la televiziuni pe care i le-a transmis staful sau personal pentru a puncta, la o emisiune realizata la un post concurent Antena 3, ca este un premier care stie ce face, care are lucrurile sub control, care poate guverna.

Realitatea arata contrariul.

Muntenegru vs. Muntii din Alba

Cine isi mai aminteste tragedia din Muntenegru, Ponta era la ora producerii acesteia la un meci de baschet. S-a demonstrat ulterior ca premierul stia de incident dar a ales sa-si continue campania de imagine evoluand pentru camerele de filmat si fotografii prezenti la meci. Pentru Ponta romanii aflati in suferinta treceau pe locul doi ca prioritati, primand vanzarea sa catre media, pentru a castiga popularitate, electorat, voturi in PSD sau la viitoarele alegeri prezidentiale.

Faptul este demonstrat inca o data de stirea de la PRO TV despre avioanele cu care SMURD efectuau zborurile pentru ca transplanturile sa ajunga la timp la pacientii ce aveau nevoie de organe: 2 avioane de aproape 40 de ani de folosinta erau preferate unui avion nou, performant, cumparat din donatiile de 2% catre SMURD dar tinut la sol.

Apropo, donatiile se fac in contul ONG-ului patronat de Raed Arafat, Radu Tudor si Emil Hurezeanu, nu in contul serviciului SMURD iar aici trebuie vazut care este fluxul banilor si de ce aeronava, desi acum 7 luni Raed Arafat asigura ca va intra la zbor, este inca la sol si astazi.

Revenind la comparatia cu cele doua evenimente, Muntenegru si accidentul din Muntii din judetul Alba, premierul se afla aproape similar in doua exibitii televizate: una de placere, cealalta pentru a da in cap, cui altcuiva, decat lui Basescu si „regimului” sau. Aceasta daca ne referim la similitudini. Diferenta este aceea ca, de data asta, a incercat sa transmita un mesaj fals, ca are lucrurile sub control si ca guvernul este, prin organele sale, prezent la locul accidentului si ca se organizeaza evacuarea. Ori pentru asta trebuie sa raspunda.

Serviciile speciale de transmisiuni

Asa cum se stie, tehnica permite localizarea unui terminal de telefonie mobila folosind triangulatia, procedeu ce implica masurarea intersectia unor cercuri determinate de raza pana la statiile – releu. Cu cat sunt mai multe statii cu atat sunt mai multe date si se poate obtine un rezultat cu o marja de eraoare mai mica. Cu cat sunt mai putine statii releu cu atat aria pe care o implica intersectia acestor cercuri este mai mare.

Aceasta a doua situatie s-a petrecut si in cazul accidentului de ieri: cateva statii releu aflate la zeci de kilometri distanta au avut ca rezultat o zona mare de suprapunere ceea ce a insemnat nelocalizarea exacta a locului accidentului. Fara tehnologia care implica folosirea satelitilor, adica a GPS, nici nu se putea altfel.

Atunci de ce STS nu foloseste satelitii? Un raspuns ar fi acela al rolului acestui serviciu:

„Telecomunicatiile speciale reprezinta transmisii, emisii sau receptii de semne, semnale, scrieri, imagini, sunete sau informatii de orice natura prin fir, radio, sistem optic sau prin alte sisteme electromagnetice pentru utilizatori aprobati prin lege.

Autoritatile publice ale statului roman in folosul carora functioneaza telecomunicatiile speciale sunt:
– Parlamentul Romaniei;
– Administratia Prezidentiala;
– Guvernul Romaniei;
– Institutiile care desfasoara activitati in domeniul apararii, sigurantei nationale si ordinii publice;
– Administratia publica centrala si locala;
– Autoritatea judecatoreasca:
– Curtea Suprema de Justitie;
– Ministerul Public;
– Consiliul Superior al Magistraturii;
– Curtea de Conturi;
– Curtea Constitutionala;
– Organele de conducere din cadrul organismelor guvernamentale si al unor organisme neguvernamentale de interes national. „

Deci este clar ca STS nu ofera servicii catre SMURD sau altor institutii decat cele prevazute de lege, dar, la nevoie, poate sa ajte, ceea ce am inteles ca a si facut. Si atunci de ce o comisie parlamentara anuntata la prima ora de Liviu Dragnea?

PSD si folosirea accidentului in scop politic

Evident ca atat Liviu Dragnea cat si Victor Ponta stiu acest lucru: STS nu se ocupa cu goniometria pentru SMURD. Are alte roluri atribuite prin lege iar la nevoie poate sa extinda aceste servicii daca i se cere legal.

Insa STS este un serviciu aflat in subordinea CSAT, adica „patronat” de Traian Basescu. Iar la realizarea acestui lucru, in traditionala bataie pentru castig electoral si populism, PSD s-a gandit sa mai constituie inca o comisie, pe langa Comisia NANA, pentru a mai lega ceva de piciorul lui Traian Basescu.

Asta o face unul care se folosea de morti pentru a raporta peste 100% rezultate la referendum, Liviu Dragnea, dar si cel care, atunci cand muntenegrenii ne scoateau conationalii din valea mortii, evolua suav si candid in fata reporterilor intr-un „joc de baschet caritabil”.

In loc sa vedem de ce sta aeronava performanta la sol, desi ni s-au dat asigurari ca va intra in uz, in loc sa aflam care a fost cauza accidentului (asa se intampla peste tot in lume!), sa se stie de ce avionul a fost lasat sa zboare desi avea probleme cu instalatia de degivrare (motivul pentru care a coborat la plafonul de zbor de 2100m), ori care a fost modul de reactie al organelor statului pentru salvarea victimelor, PSD va deturna acest incident pentru scopurile sale politice: lupta cu Traian Basescu si vanzarea unei imagini false despre principalii ei exponenti, Ponta, Dragnea si altii.

Insasi reactia din timpul emisiunii B1TV a lui Ponta, ori a lui Dragnea care cerea nu o comisie asupra cauzelor accidentului (in sinea lui le stie, o astfel de comisie ar arata poate ca „sicriele zburatoare” faceau treaba in locul avionului cumparat prin fundatia SMURD a lui Arafat), PSD deturneaza atentia inspre institutii ale statului ce nu se afla in subordinea lui Victor Ponta dar pe care le doreste si nu de ieri de azi.

Cine are urechi de auzit sa auda si cine are creier sa il foloseasca, intelegand ceea ce este de inteles din cele scrise mai sus. Ceilalti, pot inghiti ca pelicanii, alaturi de pestii hranitori si multa mocirla din balta politicienilor incompetenti dar excelenti manipulatori pentru credulii lor votanti.

Din pacate asa arata Romania anului 2014! Dumnezeu sa-i ierte pe cei ce au pierit in acest nefericit accident.