Motto: "Sometimes you’ve got to create what you want to be a part of." Geri Weitzman

A fost odata ca niciodata… Doroty, o persoana orfana, cum suntem multi dintre noi cand pasim in lumea afacerilor: fara un indrumator, fara un antrenor, fara experienta si fara bani. Dar cu un vis: orasul de Smarald, bine pazit de garduri inalte dar in care se poate ajunge cu un gand de fericire care deschide toate lacatele.

Apoi apare in viata noastra un ciclon, o criza sa zicem, care ne trimite intr-o alta tara, cu alte provocari, alte reguli. Nimic nu mai e ca inainte, incepem sa gandim altfel, pe un drum fara intoarcere. Iar raspunsurile sunt … vrajite.

Cautarile devin scopuri in sine si visul ne trimite catre tara Vrajitorului din Oz. Visul si dorinta de a reusi sunt cele care ne poarta catre Taramul vrajitorului, crezand ca el ne va da toate raspunsurile pentru a ajunge la succes. O calatorie care este succesul in sine unde apar prieteni noi: omul care crede ca nu poate gandi – sperietoarea de ciori, omul ce crede ca nu are inima – omul de tinichea, viteazul care presupune ca si-a pierdut curajul – leul. Tipologii pe care le gasim in mediul de business:

– cei care merg pe drumul lor, fac lucrurile bine, dar cred ca a face ceva extraordinar, a avea o idee fantastica, a gandi mai mult, le va aduce succesul;

– cei fara inima, cu o atitudine "corporate", reci, metalici pentru ca asa e mediul in care activeaza, de tinichea, si care cred ca a pune suflet si a avea mai multa simtire le va aduce succesul;

– cei ce considera ca si-au pierdut curajul, fiind candva cei mai buni, primii in domeniul lor de activitate, regi, number one, dar care au dat inapoi la cateva incercari si cred ca a avea mai mult curaj le va aduce succesul.

Cati din noi cred ca avea mai mult creier, mai multa inima sau mai mult curaj ne va aduce succesul, fie el in afaceri, in familie, in viata? Impartasind visul lui Doroty, mergand impreuna, vom afla raspunsul pe care, vrajitorul din Oz ni-l va da la sfarsitul calatoriei: toate sunt in interiorul nostru, si curajul, si mintea si simtirea.

Poate ne lipseste ariciul albastru care sa ne confirme ca vom avea succes, ca ne vom face prieteni si ca nu vom fi singuri.  Sau ne indoim ca tara lui Oz exista cu adevarat si devenim acri, oameni acri: fara inima, fara creier, fara curaj.