Motto: "Pana la 45 de ani dam sanatatea pentru bani, dupa 45 de ani dam bani pentru sanatate"

Octavian Jurma

 

Azi implinesc 6 ani de cand am inchis capitolul fumat. Dupa 21 de ani de viciu si dupa o pauza de 6 luni. Mi-am amintit despre asta astazi, cand sotia discuta despre tigari, la telefon, cu sora ei de la Ploiesti.

Interesant este "de ce-ul" decat "cum" m-am lasat, pentru ca majoritatea celor care iau in calcul renuntarea la fumat se pozitioneaza pe a afla raspunsul la a doua intrebare, cand primul este cel mai important. La mine a fost un curs pe care l-am facut in 2004, un curs de wellness facut la AMG cu doctorul Tavi Jurma. Atunci am aflat de factorii de risc si de radicalii liberi, despre sansele de a repeta destinul tatalui meu care murise cu 6 luni inainte din cauza unui stop cardiac, iar de a doua zi m-am lasat de obiceiul fumatului.

Frica sau constientizare? Devine viata mai pretioasa? Poate amandoua, poate si itinerariul lung pe care mi l-am propus pana la succes. Dar mai ales intelegerea riscurilor la care ma expuneam intentionat.

 

De aceea recomand cursurile de wellness, la fel ca cele de educatie financiara, pentru ca sanatatea, ca si timpul si masinile de facut bani, reprezinta active foarte importante: degeaba ai una din ele si nu le ai pe toate.

 

  Melissa Reaves – All Night Cigarette  
   
  Found at bee mp3 search engine